NATO: "Iskander" izvietošana Kaļiņingradas apgabalā nemazina saspīlējumu
Ballistisko raķešu sistēma "Iskander", kas iekļauta Krievijas armijas bruņojumā kopš 2006.gada, ir paredzēta stratēģiski svarīgu objektu iznīcināšanai.
Pasaulē
2016. gada 9. oktobris, 00:12

NATO: "Iskander" izvietošana Kaļiņingradas apgabalā nemazina saspīlējumu

Jauns.lv

Jebkāda operacionāli taktisko raķešu kompleksu "Iskander" izvietošana Kaļiņingradas apgabalā nepalīdzēs mazināt saspīlējumu, sestdien mikroemuāru vietnē "Twitter" paziņoja alianses preses sekretāre Oana Lundžesku.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Jebkāda operacionāli taktisko raķešu izvietošana mūsu robežu tuvumā "neveicinās saspīlējuma samazinājumu," lasāms viņas ierakstā.

Krievijas Aizsardzības ministrijas oficiālais pārstāvis ģenerālmajors Igors Konašenkovs paziņoja, ka Krievija jau agrāk militārās sagatavošanas laikā izvietojusi "Iskander" Kaļiņingradas apgabalā un to darīs arī turpmāk.

Lietuvas ārlietu ministrs Lins Linkevičs paziņoja, ka kompleksu izvietošana ir Krievijas mēģinājums izdarīt spiedienu uz Rietumiem, lai tie piekāptos jautājumos par Sīriju un Ukrainu.

Ballistisko raķešu sistēma "Iskander", kas iekļauta Krievijas armijas bruņojumā kopš 2006.gada, ir paredzēta stratēģiski svarīgu objektu iznīcināšanai, un tās darbības rādiuss ir no 50 līdz 500 kilometriem, bet pēc dažiem datiem - līdz 700 kilometriem.

LETA/Foto: EPA/LETA