foto: Curtissmotorcycles.com
Viens no 36 motocikliem pasaulē
"Curtiss Warhawk”.
2018. gada 18. jūlijs, 10:22

Viens no 36 motocikliem pasaulē

Sandris Metuzāls

Jauns.lv

Vēlies unikālu motociklu, kāda nebūs nevienam citam? Pareizāk sakot - tāds būs vēl tikai 35 cilvēkiem visā plašajā pasaulē. Tad nesen atdzimušās motociklu kompānijas “Curtiss” dampis, vārdā “Warhawk”, ir domāts tieši tev!

Mūsdienu globalizācijas laikmetā diez reti gadās redzēt spēkratu, kas būtu apveltīts ar izteiktu individualitāti. “Warhawk” ir - to var saprast jau no pirmā acu uzmetiena. Mocis speciāli konstruēts tā, lai vizuāli atgādinātu motociklu ēras sākuma ražojumus, taču patiesībā ir visnotaļ moderns braucamrīks. Tehniskie rādītāji varbūt nav nekādi grandiozie un sporta moču fanu fantāziju īpaši neuzbudinās, taču te pirmajā vietā ir stāsts nevis par ātrumu un iespēju nolauzt kaklu trijās sekundēs, bet gan par stilu un vēsturi.

foto: Curtissmotorcycles.com
"Curtiss Warhawk”.

Vēsturei te ir liela loma. Motociklu kompānija nosaukta par godu amerikāņu inženierim Glenam Kērtisam, kurš 20. gadsimta sākumā radīja dažus veiksmīgus moču modeļus, šajā ziņā, starp citu, par sešiem gadiem apsteidzot leģendāro “Harley-Davidson”. 1906. gadā Kērtiss ar vienu no saviem ražojumiem pat uzstādīja pasaules ātruma rekordu motocikliem - 219 km/h -, kas noturējās līdz pat 1930. gadam. Taču drīz vien talantīgais inženieris pievērsās aeroplānu būvei un motocikli kaut kā palika novārtā.

foto: Curtissmotorcycles.com
"Curtiss Warhawk”.

Tagad, 105 gadus pēc pēdējā Kērtisa motocikla uzbūvēšanas, uzņēmīgi vīri Amerikā ir atjaunojuši šo zīmolu. Ar “Harley-Davidson” mačoties tas netaisās un mērķēs uz ekskluzīvas produkcijas nišu. Par to liecina kaut vai divi skaitļi. Pirmais - paredzēts uzbūvēt tikai 36 “Warhawk”. Otrais - katrs mocis maksā 105 000 dolāru. Ja kādam radusies interese, tad jau tagad var rezervēt vienu eksemplāru, iemaksājot nieka 5000 dolāru - un pēc trim mēnešiem “Warhawk” būs tavā garāžā!